Zolder inrichten

Zolder inrichten met een Lofta dakkapel

Wanneer je de zolder opnieuw gaat inrichten overweeg je wellicht om je zolder als extra woonetage te gebruiken. Met een Lofta dakkapel maak je binnen één dag die extra leefruimte. Het dakkapel wordt in de fabriek geprefabriceerd en wordt dan in één keer op je dak geplaatst. Je kunt er voor kiezen dat wij je dakkapel direct voor je aftimmeren, zodat je direct kan beginnen met het behangen van je muur, schilderen en het inrichten van de zolderkamer. Heb je wel design ideeën, maar weet je niet precies hoe je deze moet neerzetten? Dan helpen onze adviseurs je graag met het ontwerp, zodat jouw dakkapel wensen werkelijkheid kunnen worden. Wil je meer informatie over je zolder inrichten? Neem dan direct contact met ons op.

Zolder inrichten Dakkapel op zolder

 

Zolder inrichten als functionele kamer

Als het moment is aangebroken dat jij je zolder gaat inrichten kun je bijvoorbeeld extra opbergruimte creëren. Doordat er op de zolder verdieping vaak schuine wanden zijn, kun je die ruimte optimaal benutten doormiddel van kastenwanden te plaatsen. Maak bijvoorbeeld een opbergkast en een kleding kast die goed past bij het interieur. Door meer woonruimte te creëren voel je je weer helemaal thuis in je eigen huis. Met een Lofta Dakkapel maak je van je donkere zolder kamer een functionele ruimte die je tevens kan gebruiken als extra kamer of woonruimte!

Slaapkamer op zolder

Wil je jouw zolder effectief gebruiken? Dan kun je jouw zolder inrichten als slaapkamer. Door het plaatsen van een dakkapel krijg je aanzienlijk meer ruimte. Deze extra ruimte biedt mogelijkheden voor een slaapkamer op zolder. Met accessoires zoals een ventilatie rooster is het makkelijk om frisse lucht binnen te laten, deze roosters kunnen zelfs openstaan als het regent, sneeuw of hageld zonder dat het binnen nat wordt. Frisse lucht en goede ventilatie zijn ideale factoren voor een goede nachtrust. Door een dakkapel te plaatsen kun je de zolder tevens inrichten als slaapkamer. 

Bij verbouwen van je slaapkamer of zolder is het gioed om rekening te houden met een goede ventilatie en constante temperatuur. Dit zorgt er namelijk voor dat de ruimte leefbaarder en comfortabeler wordt. Door het slimme ontwerp van een Lofta dakkapel kun je de kamer doorluchten door een raam open te zetten. Vind je het raam open geen goede optie, omdat het bijijvoorbeeld regent? Dan komt er door het luchtcirculatiesysteem  constant firsse lucht binnen. Het luchtcirculatiesysteem wordt volledig geïntegreerd in je dakkapel.

Loungeruimte op zolder

Door een lounge ruimte op zolder te creëren, kun je ongestoord een boek lezen, mediteren, je favoriete muziek luisteren of je favoriete series kijken. Door het extra licht dat je binnen laat door het dakkapel dat je plaatst, creeër je extra leefbare ruimte en kun je van jouw zolder een relaxte lounge plek maken.

Met het goede lichtinval dat je hebt overdag kun je heerlijk een boek lezen. Bij helder weer heb je ’s avonds uitzicht op de maan en sterren. Een optie om je zolder in te richten als kinderspeelkamer is ook een idee. Zo kunnen kinderen ongestoord op zolder spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Hierdoor heb je geen lawaai en rommel meer beneden als er visite over de vloer komt. 

Inrichten als werk- of studeerkamer

Je zolder verbouwen om er een werk- of studeerkamer van te maken kan een prima oplossing zijn. Belangrijk voor dit soort kamers is dat er voldoende (natuurlijk) lichtinval moet zijn. Met een dakkapel creëer je die extra licht inval in je kamer. Daarbij komt dat een ruimte met voldoende binnenkomend licht extra ruim aanvoelt, zodat je ongestoord kan werke of studeren op zolder

Het is ideaal om van je zolder je werkruimte te maken. Een zolder geeft je ook een afgezonderd stukje van je woning, waar je tot rust komt. Door het juiste licht inval, dat noodzakelijk is voor een goede werk omgeving, is een dakkapel een goede oplossing. Werk je veel op je computer? Dan is het van belang dat het licht van buiten niet hinderlijk op je scherm terecht komt. Door de zonweringen die ingebouwd zitten in de dakkapellen, kun je ongestoord je werk doen.

Garantie op een dakkapel

Met een dakkapel van Lofta ben je verzekerd van jaren lang wooncomfort. En om dat te garanderen bieden wij bij aankoop van een Lofta dakkapel een officieel garantie certificaat van 10 jaar volledige garantie. Dit certificaat is bij verkoop van het huis ook overdraagbaar. De garantie geldt ook bij onderhoud, accessoires en opvang van de dakconstructies.Voor de elektrische apparaten gelden de garantie regels van de fabrikanten.

Vragen over het inrichten van jouw zolder?

Heb je nog vragen over het inrichten van je zolder? Kom langs en laat je inspireren door een van onze showrooms. Of neem telefonisch contact met ons op. Onze specialisten staan voor je klaar en adviseren je graag met betrekking tot het inrichten van jouw zolder. 

Direct een offerte aanvragen