Nokverhogende dakkapel

Als een standaard dakkapel onvoldoende stahoogte geeft

Heb jij een woning met een lage zolder? Dan is een nokverhogende dakkapel wellicht een oplossing om meer ruimte en lichte te creëren op de bovenverdieping van jouw huis. Wanneer jouw woning een laag dak heeft is een standaard dakkapel met een plat dak niet altijd even ideaal. Op zolders waarvan de stahoogte niet hoger is dan 1,5 meter - 1,8 meter kan een nokverhogende dakkapel de uitkomst bieden. Met een nokverhoging wordt de stahoogte vergroot waardoor er meer ruimte wordt gecreeerd in de ruimte. 
 

Door een nokverhoging stijgt de waarde van jouw huis doordat het beloopbare vloeroppervlak wordt vergroot. De taxateur neemt dit mee wanneer je jouw huis wilt verkopen.Bovendien is er met een dakkapel meer licht waardoor de zolder tevens kan worden verbouwd als kantoor of als hobbyruimte. 

Nokverhoging zolder Nokverhogende dakkapel

 

Soorten nokverhogende dakkapellen

In de regel worden dakkapellen met een nokverhoging over de gehele breedte van de woning gebouwd. Daarom hebben deze dakkapellen geen standaard maatvoering. Bij een nokverhoging kun je zelf kiezen hoe hoog de nok wordt geplaatst. Bovendien kunt u tevens kiezen uit twee verschillende soorten nokverhogende dakkapellen. Indien een schoorsteen in de weg zit kan deze worden verwijderd of worden verhoogd.
 

Eenzijdige nokverhoging

Deze nokverhoging wordt ook wel een halve of enkele nokverhoging genoemd. Hierbij wordt de nok aan één kant verhoogd.


Tweezijdige nokverhoging

Een tweezijdige nokverhoging wordt ook dubbele verhoging of dakopbouw genoemd. Hierbij wordt de gehele dakconstructie aan beide kanten verhoogd.


Is er een vergunning nodig voor een dakkapel?

Helaas is het niet toegestaan om een nokverhogende dakkapel te plaatsen zonder de bouwvergunning. De aanvraag voor een vergunning dient bij de gemeente te worden aangevraagd. Elke gemeente hanteert zijn eigen richtlijnen voor een nokverhoging en de bouw van een dakkapel. Bovendien is dit afhankelijk van de grootte, vorm en plaatsingsplek van de dakkapel. Wanneer je een dakkapel wilt laten plaatsen dan staan wij je uiteraard bij met het aanvragen van de juiste vergunning. 


Wat zijn de kosten van een nokverhoging?

De kosten voor een nokverhogende dakkapel kunnen uiteenlopen. In de regel zijn de kosten van eenzijdige nokverhogingen lager dan dakkapellen met een dubbele dakopbouw. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van onder andere het type model, de schuinte van het dak, de hoogte, de breedte en de extra opties. In onze dakkapel showroom kunt u terecht voor een transparante en gespecificeerde prijsopgave met betrekking tot een nokverhoging voor jouw woning. Onze dakkapel specialisten kunnen jou van alle adviezen voorzien en helpen je graag met de zoektocht naar de perfecte dakkapel.


Meer weten over een nokverhogende dakkapel?

Wil je meer weten over een nokverhogende dakkapel? Dan ben je uiteraard van harte welkom in een van onze showrooms. Onze adviseurs helpen je graag verder met het kiezen van de juiste dakkapel die past bij de bouwstijl van jouw woning. In een vrijblijvend gesprek kijken we naar de wensen, behoeften en de mogelijkheden die er zijn. Heb je liever direct inzicht in de kosten? Vraag dan direct een offerte aan via het onderstaande formulier en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op over jouw nokverhogende dakkapel. 

 

Thuis inspiratie opdoen

Op je gemak thuis inspiratie en ideeën opdoen? Vul je gegevens in en klik op 'Verzenden'.

Je ontvangt dan onze luxe folder per email.