Dakkapel Vergunning

Dakkapel vergunning, hoe werkt dat?

De zoektocht naar jouw ideale dakkapel is begonnen. Je weet ongeveer wat je met jouw zolder wilt doen en hebt het plaatje redelijk goed uitgedacht. Nu komen de belangrijke vragen: 'heb ik een dakkapel vergunning nodig', 'hoelang duurt het plaatsen van een dakkapel?''welk type dakkapel is geschikt voor mijn huis?', 'hoe snel kan mij nieuwe dakkapel geplaatst worden?'.
 

Lofta regelt jouw Dakkapel Vergunning

Geen zin in gedoe? Wij nemen je graag de zorg uit handen. Lofta kan de vergunningsaanvraag volledig voor je verzorgen. Vraag ernaar in één van de Lofta dakkapel showrooms bij jou in de buurt of maak een afspraak via onze website. 

Er komen veel zaken kijken bij het plaatsen van een dakkapel. Één van de belangrijke dingen is een dakkapel vergunning. Iedere gemeente hanteert eigen richtlijnen voor de bouw van een dakkapel en dus de uitgaven van een dakkapel vergunning. Deze regels zijn bovendien afhankelijk van de grootte, de vorm en de plaatsingsplek (aan voor-, zij- of achtergevel). Mocht een dakkapel vergunning nodig zijn voor het bouwen van jouw dakkapel, regelen wij dit graag voor je. Hierdoor hoef jij je alleen maar druk te maken over de inrichting van je nieuwe ruime slaapkamer, kantoorruimte of speelkamer voor de kinderen. 
 

Vergunningsvrij een dakkapel plaatsen

In Nederland mag je op het voordakvlak of naar een openbaar toegankelijk gebied gekeerd zijdakvlak vergunningsvrij een dakkapel worden gebouwd. Hier zijn wel enkele uitzonderingen voor. Een dakkapel mag vergunningsvrij geplaatst worden, mits:

-De gemeente geen eisen heeft gesteld aan het bestemmingsplan ter plaatse;
-De woning welstandsvrij is;
-De dakkapel voldoet aan de vergunningsvrije afmetingen.   

Voor de overige dakkapellen hanteert iedere gemeente eigen richtlijnen. In dat geval vraag je een omgevingsvergunning aan voor de bouw van je dakkapel. Vraag onze dakkapel adviseurs wat dit betekent in jouw situatie en informeer naar de richtlijnen bij je eigen gemeente.

Luxe dakkapel Lofta - slaapkamer Jeroen en Lotte

Dakkapel vergunning voor een dakraam

Veel mensen denken dat het niet nodig is om een dakkapel vergunning aan te vragen bij het plaatsen van een dakraam. Toch is dit wel eens het geval dus zorg ervoor dat je goed onderzoek hebt gedaan voordat je het dakraam laat plaatsen. In enkele gevallen heb je een omgevingsvergunning nodig. In een aantal gevallen heb je ook voor een dakraam een omgevingsvergunning nodig. Wil je weten wanneer je dakraam vergunningsvrij kan worden geplaatst? Kom dan eens langs in onze showroom of neem contact op met een van onze adviseurs. 

Alles kan met een Lofta Dakkapel

Bij Lofta zijn er ontzettend veel mogelijkheden om jouw dakkapel te personaliseren. Zo kun je onze dakkapellen geheel samenstellen naar jouw wensen en behoeften. Onze dakkapel modellen zijn standaard bekleed met hoogwaardige dakkapel bekleding en daardoor zijn het de meest onderhoudsvrije dakkapellen van dit moment. Daarnaast zijn de Lofta dakkapellen uit te breiden met diverse accessoires en kun je kiezen uit verschillende optiepakketten.

Een Lofta dakkapel biedt alles wat je mag verwachten van een luxe dakkapel. Naast meer licht op zolder wordt er met een Lofta dakkapel ook meer ruimte gerealiseerd. Wil je een speelzolder voor de kinderen? Een design thuiskantoor voor jouw eigen bedrijf? Een ruime, lichte hobby zolder of gewoon een grotere slaapkamer? Met een luxe dakkapel van Lofta is dit allemaal mogelijk.

Een dakkapel met 10 jaar garantie

Met een Lofta dakkapel ben je verzekerd van zeer hoge kwaliteit en jarenlang wooncomfort. En dat willen we je graag garanderen! Bij aankoop van jouw Lofta dakkapel ontvang je een officieel garantie certificaat voor 10 jaar volledige garantie. Wij zijn namelijk overtuigd van ons product en weten dat we kwaliteit leveren. De garantie termijn is bij normaal gebruik en onderhoud, inclusief hang- en sluitwerk, accessoires (op elektrische apparatuur volgen wij de garantievoorwaarden van de fabrikanten) en opvang van de dakconstructie. Het certificaat is overdraagbaar, dus de garantie loopt gewoon door als je de woning verkoopt.

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen over jouw toekomstige luxe dakkapel? Op onze website is al veel informatie te vinden en beantwoorden we al een hoop vragen. Mocht het antwoord op jouw vraag er niet tussen staan dan kun je ons altijd bellen via 088 4321 280
Kom ook eens langs in een van onze showrooms of neem contact met onze specialisten op. 

Je kunt ook GRATIS een brochure aanvragen voor meer informatie of maak een afspraak via onderstaand formulier.

Lofta dakkapel advies

Je wilt graag weten wat voor jou de specifieke mogelijkheden zijn? Onze adviseurs kunnen je in de showroom precies laten zien wat in jouw situatie de beste oplossing is. Een bezoek bij je thuis kan ook!

Vul je gegevens in en klik op 'Verzenden'. We nemen dan spoedig contact met je op.

 

Vælg dato